środa, 23 listopada 2011

Muffinki orkiszowe z białą czekoladą, migdałami i żurawinami

Kolejny eksperyment muffinkowy zakończony sukcesem. Tym razem już zgodne z unijnymi normami regulującymi wygląd/ kształt muffinek :) (czyli z foremki).

Oto przepis:
250 g mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki sodki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g cukru pudru
1 biała czekolada (roztopiona w kąpieli wodnej)
90 ml oleju
100 ml jogurtu naturalnego
2 jajka

+ garść migdałów (pokrojonych)
+ garść suszonych żurawin (pokrojonych)
+ cukiereczki do posypania

W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre. Mokre miksujemy razem z suchymi na gładką masę, dodajemy migdały i żurawinki. Ciasto wlewamy do papilotek (możemy posypać resztką żurawin, migdałami
i koraliczkami). Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego!

1 komentarz:

Liczba odwiedzin:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...