Wiosenny makaron z niezawodnym serowym sosem oraz smażonymi szparagami z dodatkiem kiełbaski oraz młodej cebulki. Obiadowa pychota! Oto przepis (wyszły mniej więcej 3 porcje):

100 ml śmietanki 30%
serek camembert
serek topiony ementaler (taki najzwyklejszy, prostokątny w "sreberku" - do kupienia w każdym sklepie)
Dodatki
15 dkg dobrej jakości kiełbaski/ kabanosów
4 młode cebulki
15 zielonych szparagów
+sól i pieprz
+ parmezan
+ makaron (250-300 g)

Do małego garnuszka wlewamy śmietankę oraz rozdrobnione serki - mieszamy by pozbyć się grudek, zagotowujemy, gotujemy na małym ogniu przez około 5 min.

Ugotowany makaron mieszamy z gorącym sosem serowym, a następnie nakładamy na talerze. Na makaron kładziemy kiełbaskę z cebulką, na to porcje szparagów i całość posypujemy parmezanem. Smacznego!
Wygląda wspaniale:) świetny pomysł na obiad.
OdpowiedzUsuńrewelacja, nic dodać, nic ująć:)
OdpowiedzUsuń